Overnattingskostnader

May 7th, 2015

Det er mange som velger å finansiere sin ferie, om den så går til en gjestegård eller ikke, ved hjelp av et lån. Årsaken til dette er som regel at man er nødt til å bestille ferien tidlig og at det derfor ikke er mange som har muligheten til å legge ut slike store beløp med en gang.

Det man da gjør er som regel å ta et lån tidlig på året og cashe ut hele ferien. Deretter betaler man som regel ned lånet når feriepengene kommer og er man heldige har man til og med skattepenger til overs som man kan kose seg med i sommerferien!

Men vi skal først si noen ord om dette med forbrukslån, for dette er helt klart et betent tema i Norge i dag. Vi ser alskens skrekkhistorier på TV og i avisene, men lite sies dessverre om den store overvekten av mennesker som faktisk klarer å gjøre opp for seg. Mange har vært bekymret over at den raske lånebehandlingen som i dag er et faktum har vært en ulempe når det kommer til mengden av misligholdte lån, men undersøkelser viser at dette ikke er tilfelle. Tvert i mot har antallet misligholdte lån falt betydelig siden 2008 og dette til tross for at man nå kan signere lånedokumentene med BankID og dermed få lånet inn på kontoen i løpet av en dag eller to!

Å betale sin fritidsopplevelse eller ferietur med et forbrukslån er med andre ord helt ok, men kun hvis du betaler ned dette lånet i det øyeblikket du mottar feriepengene dine!