Jobbe i hotellbransjen

September 14th, 2015

Ønsker du å jobbe i hotell- og servicebransjen? Godt valg, for det er nemlig veldig spennende og givende. Årsaken til at det er slik er at det bestandig føles bra å yte service overfor andre mennesker, og når denne servicen holder høyt nivå ender man opp med mange fornøyde kunder og gode tilbakemeldinger – og gode tilbakemeldinger kan man leve lenge på!

Servicebransjen er ikke for alle og dette kan enkelt forklares med at det kreves spesielle mennesker med spesielle egenskaper i et slikt yrke. Det nytter ikke å være innesluttet og mutt når du skal jobbe med andre mennesker og det krever enkelt og greit at du er utadvendt og smilende, for da kommer du veldig langt. Har du noen gang møtt en surpomp bak innsjekkingen på et hotell eller i disken på matbutikken? Det irriterer deg ganske kraftig ikke sant? Det er sånn det er og man skal derfor tenke som så at hvis ikke jeg kan gjøre dagen til mine kunder/gjester bedre så bør jeg kanskje finne noe annet å gjøre.

Så ‘tøft’ skal det være i servicejobbene og det er rett og slett helt nødvendig.

Mange unge er veldig flinke i slike jobber, og de får verdifull erfaring som er god å ha med seg på veien. Ingen jobb er for dårlig, og de som sier noe annet er bortskjemte ‘barn’ som tror de kan få seg sommerjobber som kirurger på sykehuset. Enkelte unge tar faktisk steget og reiser til utlandet for å jobbe i sommerferien, og dette synes vi er strålende flott! Dette er erfaringer som man ikke kan være foruten, og det viser både tøffhet og interesse for å jobbe. Det liker vi, så fortsett med det.