Dekor av gården

November 4th, 2015

Vi går med ‘skumle’ planer om å gjøre noe helt nytt og spennende med våre innvendige vegger, og tanken er at vi skal modernisere og oppgradere det rent dekormessige. Vi har noen tanker om hvordan vi skal gjøre det og har tenkt å lufte dette her.

Lokale bilder fra både gammel tid og ny tid, samt egenprodusert kunst på veggene er noe vi kunne tenke oss å ta fatt i, og vi skal forklare hvordan vi har sett for oss dette.

Bildene fra moderne tid ønsker vi å ta selv og få blåst opp på lerreter rundt omkring i huset, for på denne måte å få en moderne touch av nærmiljøet og tiden vi lever i. I tillegg ønsker vi altså å rote opp gamle bilder av spesielle motiver fra området, men disse har vi ikke tenkt å blåse opp på tradisjonelt vis.

Før i tiden på skolen så ble overhead-prosjektoren brukt i ganske stort monn – det husker sikkert de som er voksne i dag. Det vi har tenkt å gjøre er å bruke en prosjektor for å blåse opp disse bildene på de største hvite veggene, og lage et kunstnerisk uttrykk av dem. Harde skygger og svart hvitt på en spennende måte. Det tror vi kunne ha blitt både sprekt og tøft, og noe som ville gitt oss et helt spesielt preg. Litt gammelt og moderne på en og samme gang, så og si.

Det finnes naturligvis mange andre tilnærmingsmåter vi kan benytte oss av også, men i første omgang tenker vi at dette er en fornuftig start. Som du sikkert skjønner så er dette et nokså langsiktig prosjekt og vi er veldig spente på når vi kommer i gang og når vi kan anse oss som ferdig. Dette er et formidabelt arbeid som garantert kommer til å ta tid, men som også kommer til å bli veldig inspirerende og spennende!